Problemer med utsending av genererte mail

Vi opplever for tiden problemer med utsending av genererte mail. Ta kontakt med post@sikkerhetsrommet.no dersom du trenger hjelp til å endre passord eller lignende.

 

Ny Samarbeidspartner: Ostrøm Ordner opp

Vi vil gjerne anbefale vår nye Samarbeidspartner, Ostrøm ordner opp, på det varmeste.

 

Sommer 2020 og utsending av Sikkerhetskort

Digitale Sikkerhetskort er nå tilgjengelig for alle med bestått Sikkerhetskort!

 

Våren 2019

Når vi går våren i møte er det mange risikomomenter som igjen dukker opp.Da kan det være greit med en liten repetisjon av relevante moduler.

 

Gi din egen barnehage et kvalitetsstempel på foreldremøtene

Flere barnehagestyrere oppgir at de med stort hell har brukt tid på foreldremøter til å introdusere foreldrene for hvordan det jobbes med sikkerhet i hverdagen. 

 

Hold deg oppdatert om sikkerhet på Facebook!

På Sikkerhetsrommets facebookside legger vi løpende ut saker om sikkerhet i barnehagen. Ved å "like" siden kan du holde deg løpende orientert om det nyeste på sikkerhetsområdet via Facebook.

 

Nå kan foreldre også ta Sikkerhetskortet!

Dessverre kommer Norge dårlig ut på internasjonale statistikker over hjemmeulykker og barn er særlig utsatt for ulykker hjemme. Derfor har vi i Sikkerhetsrommet nå lagt til rette for at også foreldre kan ta Sikkerhetskortet.

 

Sikkerhetsrommet nå også på nettbrett

Fra i dag er Sikkerhetsrommet.no oppgradert til ny versjon som gjør at det også er tilgjengelig på nettbrett.

 

Skåldet av kokvarm suppe i barnehagen

Første dag i barnehagen ble Linus (2,5) skåldet av kokvarm suppe i barnehagen og endte på sykehus i fem uker med alvorlige brannskader.10 enkle tiltak for å forebygge brannskader hos barn

 

Utdanningsministeren varsler skjerping av tilsyn med barnehagene

I forbindelse med innslag i Dagsrevyen om store ulikheter i barnehagenes arbeid med sikkerhet varsler kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen at muligheten for å drive tilsyn skal skjerpes.

 

Flere barnehager har gjort garderobene tryggere etter kvelningsdødsfall

Flere barnehager har tatt grep for å bedre sikkerheten etter barnehagedødsfallet i Blindheim barnehage i Ålesund i fjor sommer. – Vi ser at barnehagene har justert dette med garderobeforholdene, og hvordan sekker og klær er hengt opp, forteller Arild M. Olsen i Private Barnehagers Landsforbund ifølge Sunnmørsposten.

 

Fra og med i dag blir du møtt av en ny versjon av Sikkerhetsrommet når du logger inn på Sikkerhetsrommet.no

Mange av forbedringene er lite synlige ved første øyekast, men vil til sammen gi en bedre og mer fleksibel brukeropplevelse. Den viktigste endringen er at vi fra i dag ikke lenger har en felles innlogging for hver barnehage, men i stedet går over til individuell pålogging for hver bruker.

 

Hektisk aktivitet i Sikkerhetsrommet

Oktober er høysesong for å ta Sikkerhetskortet. Bare i løpet av de siste dagene har hundrevis avlagt prøven og nye Sikkerhetskort skrives ut på løpende bånd. Men vi i Sikkerhetsrommet er også opptatt med andre ting! Les mer.

 

Disse refleks-vestene kan være livsfarlige

Refleksvesten kan utvilsomt være livsfarlig, sier Paal Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk i Østfold til Fredrikstad Blad. "Refleks er ferskvare, og etter bare 10 vask kan vesten bli ubrukelig,advarer Mathisen.

 

Siggerud Gård barnehage sertifisert som "Trafikksikker barnehage"

Det er Trygg Trafikk som har utformet kravene og står bak sertifiseringen. Er dette noe å tenke på for din barnehage også? Les mer om kravene til sertifisering.

 

Reflekser redder liv

Med høstmørket kommer kampanjene for refleksbruk. Se hva noen barnehager har gjort.

 

Drammen topper fortsatt listen!

I Drammen har ansatte i alle barnehagene tilgang på opplæringsprogrammet i Sikkerhetsrommet hele året. I mange andre kommuner er ingen barnehager med i programmet.

 

Velkommen til nytt barnehageår!

Sommeren er vel overstått også her hos oss i Sikkerhetsrommet.no og vi benytter anledningen til å gratulere alle som tok Sikkerhetskortet 2014 før sommeren.  Til dere som ikke har tatt det ennå anbefaler vi å gjøre det så snart som mulig. Høsten går utrolig fort.

 

 

Livsfarlig på avveier: Flasker du finner i enhver dagligvarebutikk

Den tragiske hendelsen der et barn i en barnehage i Oslo fikk i seg etsende avløpsåpner viser hvordan brudd eller endringer på alminnelige hverdagsrutiner kan føre til alvorlige ulykker.

 

Tid for trafikk

Trafikk og barn. Det er ikke sikkert du kan påvirke trafikken i noen betydelig grad. Men du kan påvirke barna. Du er med på å forme de holdningene, vanene og den trafikk-forståelsen som ethvert barn du har ansvar for tilegner seg.

 

Ny brosjyre om Sikkerhetsrommet

Sikkerhetsrommet fått ny brosjyre. Ta gjerne en kikk.

 

Hvor godt varsler varslingsplanen?

Fem spørsmål til varslingsplanen. Du som leder kjenner den oftest best. Men hva med alle dine kolleger? Kjenner de varslingsplanen like godt?

 

Påtroppende daglig leder for Sikkerhetsrommet, Erik Hoftun ønsker ikke amerikanske tilstander i norsk barnehage og skole

Et bevisst forhold til sikkerhet og risiko betyr ikke at barnehagen skal polstres og barna hindres fra fri og naturlig lek.

 

Grønmyr barnehagekjede har kjøpt Sikkerhetsrommet

Grønmyr barnehager er en framoverlent privat barnehageaktør, som er representert i Møre og Romsdal, Hordaland og Sør-Trøndelag. De har som første større private barnehagekjede valgt å knytte sine barnehager til Sikkerhetsrommet. 

 

Sikkerhetsskilt viser sikkerhetskultur

Det er lov å være stolt og vise frem den kompetansen barnehagen besitter - også innen sikkerhetsarbeid. Derfor kan du nå bestille skilt som viser at barnehagen din har gjennomført grunnleggende sikkerhetsopplæring.

 

Vet foreldrene at dere bruker Sikkerhetsrommet?

Nå er det mange barnehager som har fått nye foreldre. Barnas sikkerhet opptar alle foreldre, dermed er det mange som setter pris på litt informasjon om barnehagens sikkerhetsarbeid. Dette er en god mulighet til å vise foreldrefilmen inne på Sikkerhetsrommet. 

 

Sikkerhetsrommet vant anbudet i Tromsø!

Tromsø kommune la i vår sikkerhetsopplæringen av kommunens barnehageansatte ut på anbud.

 

Nå sendes Sikkerhetskortene ut fortløpende

Etter innspill fra barnehagene endrer vi nå rutinene knyttet til utsendelsen av Sikkerhetskort.

 

FUB krever økt sikkerhet i barnehagen

Foreldreutvalget for barnehager (FUB) mener at sikkerhetsopplæringen må styrkes nå som nesten alle landets barn går i barnehage. Trykk på linken for å lese hele artikkelen skrevet av FUB-leder Lena Jensen

 

Mer enn 5000 barnehageansatte i 54 kommuner har tatt Sikkerhetskort

Kunnskap må vedlikeholdes over tid for at den skal sitte, er du en av de 5000 barnehageansatte som har tatt Sikkerhetskort for 2012? Godt jobbet! Her kan du få flere tips til hvordan du kan løfte sikkerhetsarbeidet i barnehagen din.

 

Åtte av ti bruker Sikkerhetsrommet til å styrke barnehagens kvalitetsprofil

78 prosent av barnehagestyrere som har innført Sikkerhetsrommet som sin grunnleggende sikkerhetsopplæring mener Sikkerhetsrommet i høy eller svært høy grad bidrar til å heve barnehagens kvalitetsprofil mot omverdenen.

 

De første Sikkerhetskortene for 2012

Vi anbefaler alle å bli ferdig med å ta Sikkerhetskortene før 12 februar. De som klarer det vil motta sine kort den 16 februar.

 

Den store barnehageundersøkelsen 2012

Trykk på linken under for å laste ned rapporten, og lær mer om sikkerheten i norske barnehager.

 

Krødsherad går foran

Alle ansatte i barnehagene i Krødsherad har tatt  Sikkerhetskortet. – Dette gir trygghet for barna, foreldrene og oss, sier barnehagestyrer Kari Kjensmo.

 

Først ut i Tønsberg

Løkebergstuen barnehage, har som den første barnehagen i Tønsberg gjennomført opplæring via Sikkerhetsrommet.

 

Først ut i Bærum

Barnehagene i Skaubo As, har som de første barnehagene i Bærum gjennomført opplæring via Sikkerhetrommet.

 

Først ute i Østfold

Ekholt har, som første barnehage i Østfold, gjennomført opplæring via Sikkerhetsrommet for alle sine ansatte. Barnehagen har satt sikkerhet i høysete, og blitt et eksempel til etterfølgelse for godt og systematisk sikkerhetsarbeid.

 

Nyhetsbrev

Vi er nå igang med våre nyhetsbrev. Alle våre brukere vil automatisk motta det og vi oppfordrer dere til å anbefale det til venner og kolleger.

 

Drammen kommune pålegger alle å ta sikkerhetskortet

Fra januar 2011 stiller Drammen kommune krav om at alle barnehageansatte må ta sikkerhetskortet gjennom den grunnleggende sikkerhetsopplæringen i www.sikkerhetsrommet.no  

 

Østlandske lærerstevne

Fredag 4 og Lørdag 5. november er vi å finne på Østlandske lærerstevne.

 

Repetisjon

Mange av dere brukere er i disse dager i ferd med å friske opp kunnskapene dere har fra Sikkerhetsrommet. I den forbindelse har vi laget en ny funksjon

 

Nye brosjyrer

For deg som er bruker har vi nå lagt til de nyeste brosjyrene fra Giftinformasjonssentralen.

 

Ny samarbeidspartner

Barne- og ungdomsarbeiderforbundet (BUF) er en av våre samarbeidspartnere i arbeidet for en sikrere hverdag i norske barnehager. Sammen skal vi jobbe for at foreldre kan levere barna sine i barnehagen i trygg forvissing om at det er et trygt sted å være.

 

Ønsker du bedre sikkerhet i din barnehage?

29337 har pr 27.10.21 tatt sikkerhetskortet.

Se alle barnehager med Sikkerhetskortet

Problemer med utsending av genererte mail

Ny Samarbeidspartner: Ostrøm Ordner opp

Sommer 2020 og utsending av Sikkerhetskort

Våren 2019

Abonner på nyhetsbrev

Disse websidene benytter sessioncookies for brukerinnlogging. Du vil ikke kunne logge inn dersom sessioncookies er deaktivert. Les mer her


Laster