Hva er Sikkerhetsrommet?

Sikkerhetsrommet.no er det markedsledende nettbaserte opplæringssystem om sikkerhet og risikovurdering for ansatte i norske barnehager.

Selv om norske barnehager er trygge, skjer det daglig mange ulykker, noen av dem med alvorlige konsekvenser. Noen av disse kunne vært unngått med bedre sikkerhetsopplæring og risikovurdering i barnehagen.

Innhold

Sikkerhetsrommet inneholder følgende:

Sikkerhetskortet er selve opplæringsprogrammet i barnehagesikkerhet og dekker følgende emner:

  1. Risikovurdering
  2. Brann
  3. Forsvinning
  4. Forgiftning
  5. Trafikk
  6. Førstehjelp - teoretisk kursmodul i førstehjelp utviklet i samarbeid med Røde Kors. OBS: Et nettbaserte kurs i førstehjelp er ingen erstatning for et fysisk kurs, men egner seg utmerket som repetisjon eller forberedelse i kombinasjon med fysiske kurs fra Røde Kors Førstehjelp 
  7. Dokumenter Nettbasert dokumentsamling hvor barnehagen har mulighet til å laste opp og dele dokumenter
 • Bruk av Sikkerhetsrommet.no sikrer dokumenterbare kunnskaper om sikkerhet hos alle barnehagens ansatte – inkludert ufaglærte og vikarer.

 • Mens fagansvarlige og nøkkelpersonell i norske barnehager er svært kompetente og kunnskapsrike, viser undersøkelser at ufaglærte og vikarer får liten eller ingen opplæring, til tross for at de fra første dag får betydelig ansvar. I andre bransjer stilles det krav til at alle ansatte skal ha visse kunnskaper om sikkerhet, for barnehager er kravene mindre klare. Det hviler derfor et tungt ansvar på eier for å sikre minimumskunnskap innen dette området.

 • Alle som har fullført opplæringen i Sikkerhetsrommet og besvart testen korrekt får et personlig Sikkerhetskort som må fornyes årlig. Tilsvarende får barnehagen et sertifikat når alle ansatte har fullført. 

 • Vi anbefaler i tillegg halvårlig repetisjon for å vedlikeholde bevisstheten omkring risiko og sikkerhet i barnehagen.

 • Kostnadseffektivt og lite tidkrevende

 • Sikkerhetsrommet krever minimal oppfølging. Administrator, som normalt er barnehagelederen, får gjennom egen nettside lett oversikt over når ansatte tar Sikkerhetskortet. I tillegg har barnehageeier tilsvarende aggregert oversikt over alle sine barnehager. Gjennomføring av kurset tar 60-80 minutter og kan gjøres på en hvilken som helst datamaskin eller nettbrett med nettilgang enten hjemme eller på jobb.

Ønsker du bedre sikkerhet i din barnehage?

29052 har pr 30.05.23 tatt sikkerhetskortet.

Se alle barnehager med Sikkerhetskortet

Nytt system for utsending av automatiske mail

Ny Samarbeidspartner: Ostrøm Ordner opp

Sommer 2020 og utsending av Sikkerhetskort

Har Norges sikreste barnehager

Abonner på nyhetsbrev

Laster