Hva er Sikkerhetsrommet?

Sikkerhetsrommet.no er det markedsledende nettbaserte opplæringssystem om sikkerhet og risikovurdering for ansatte i norske barnehager.

Selv om norske barnehager er trygge, skjer det daglig mange ulykker, noen av dem med alvorlige konsekvenser. Noen av disse kunne vært unngått med bedre sikkerhetsopplæring og risikovurdering i barnehagen.

Innhold

Sikkerhetsrommet inneholder følgende:

Sikkerhetskortet er selve opplæringsprogrammet i barnehagesikkerhet og dekker følgende emner:

  1. Risikovurdering
  2. Brann
  3. Forsvinning
  4. Forgiftning
  5. Trafikk
  6. Førstehjelp - teoretisk kursmodul i førstehjelp utviklet i samarbeid med Røde Kors. OBS: Et nettbaserte kurs i førstehjelp er ingen erstatning for et fysisk kurs, men egner seg utmerket som repetisjon eller forberedelse i kombinasjon med fysiske kurs fra Røde Kors Førstehjelp 
  7. Dokumenter Nettbasert dokumentsamling hvor barnehagen har mulighet til å laste opp og dele dokumenter
 • Bruk av Sikkerhetsrommet.no sikrer dokumenterbare kunnskaper om sikkerhet hos alle barnehagens ansatte – inkludert ufaglærte og vikarer.

 • Mens fagansvarlige og nøkkelpersonell i norske barnehager er svært kompetente og kunnskapsrike, viser undersøkelser at ufaglærte og vikarer får liten eller ingen opplæring, til tross for at de fra første dag får betydelig ansvar. I andre bransjer stilles det krav til at alle ansatte skal ha visse kunnskaper om sikkerhet, for barnehager er kravene mindre klare. Det hviler derfor et tungt ansvar på eier for å sikre minimumskunnskap innen dette området.

 • Alle som har fullført opplæringen i Sikkerhetsrommet og besvart testen korrekt får et personlig Sikkerhetskort som må fornyes årlig. Tilsvarende får barnehagen et sertifikat når alle ansatte har fullført. 

 • Vi anbefaler i tillegg halvårlig repetisjon for å vedlikeholde bevisstheten omkring risiko og sikkerhet i barnehagen.

 • Kostnadseffektivt og lite tidkrevende

 • Sikkerhetsrommet krever minimal oppfølging. Administrator, som normalt er barnehagelederen, får gjennom egen nettside lett oversikt over når ansatte tar Sikkerhetskortet. I tillegg har barnehageeier tilsvarende aggregert oversikt over alle sine barnehager. Gjennomføring av kurset tar 60-80 minutter og kan gjøres på en hvilken som helst datamaskin eller nettbrett med nettilgang enten hjemme eller på jobb.

25665 har pr 29.05.24 tatt sikkerhetskortet.

Se alle barnehager med Sikkerhetskortet

Les mer

Loading
Video content will not work in the browser you are currently using!
Please use at least Internet Explorer 10 or later, or Chrome, Firefox or Safari for the best performance.
Du kjører Sikkerhetsrommet i Internet Explorer 9! Husk at Sikkerhetsrommet også er tilgjengelig utenfor kontoret.
Vennligst bruk Internet Explorer 10 eller senere, eller Chrome, Firefox eller Safari.