Hva er Sikkerhetsrommet?

Sikkerhetsrommet.no er det markedsledende nettbaserte opplæringssystem om sikkerhet og risikovurdering for ansatte i norske barnehager.

Selv om norske barnehager er trygge, skjer det daglig mange ulykker, noen av dem med alvorlige konsekvenser. Noen av disse kunne vært unngått med bedre sikkerhetsopplæring og risikovurdering i barnehagen.

Innhold

Sikkerhetsrommet inneholder følgende:

Sikkerhetskortet er selve opplæringsprogrammet i barnehagesikkerhet og dekker følgende emner:

  1. Risikovurdering
  2. Brann
  3. Forsvinning
  4. Forgiftning
  5. Trafikk
  6. Førstehjelp - teoretisk kursmodul i førstehjelp utviklet i samarbeid med Røde Kors. OBS: Et nettbaserte kurs i førstehjelp er ingen erstatning for et fysisk kurs, men egner seg utmerket som repetisjon eller forberedelse i kombinasjon med fysiske kurs fra Røde Kors Førstehjelp 
  7. Dokumenter Nettbasert dokumentsamling hvor barnehagen har mulighet til å laste opp og dele dokumenter
 • Bruk av Sikkerhetsrommet.no sikrer dokumenterbare kunnskaper om sikkerhet hos alle barnehagens ansatte – inkludert ufaglærte og vikarer.

 • Mens fagansvarlige og nøkkelpersonell i norske barnehager er svært kompetente og kunnskapsrike, viser undersøkelser at ufaglærte og vikarer får liten eller ingen opplæring, til tross for at de fra første dag får betydelig ansvar. I andre bransjer stilles det krav til at alle ansatte skal ha visse kunnskaper om sikkerhet, for barnehager er kravene mindre klare. Det hviler derfor et tungt ansvar på eier for å sikre minimumskunnskap innen dette området.

 • Alle som har fullført opplæringen i Sikkerhetsrommet og besvart testen korrekt får et personlig Sikkerhetskort som må fornyes årlig. Tilsvarende får barnehagen et sertifikat når alle ansatte har fullført. 

 • Vi anbefaler i tillegg halvårlig repetisjon for å vedlikeholde bevisstheten omkring risiko og sikkerhet i barnehagen.

 • Kostnadseffektivt og lite tidkrevende

 • Sikkerhetsrommet krever minimal oppfølging. Administrator, som normalt er barnehagelederen, får gjennom egen nettside lett oversikt over når ansatte tar Sikkerhetskortet. I tillegg har barnehageeier tilsvarende aggregert oversikt over alle sine barnehager. Gjennomføring av kurset tar 60-80 minutter og kan gjøres på en hvilken som helst datamaskin eller nettbrett med nettilgang enten hjemme eller på jobb.

Ønsker du bedre sikkerhet i din barnehage?

30183 har pr 27.06.22 tatt sikkerhetskortet.

Se alle barnehager med Sikkerhetskortet

Problemer med utsending av genererte mail

Ny Samarbeidspartner: Ostrøm Ordner opp

Sommer 2020 og utsending av Sikkerhetskort

Har Norges sikreste barnehager

Abonner på nyhetsbrev

Disse websidene benytter sessioncookies for brukerinnlogging. Du vil ikke kunne logge inn dersom sessioncookies er deaktivert. Les mer her


Laster