Påtroppende daglig leder for Sikkerhetsrommet, Erik Hoftun ønsker ikke amerikanske tilstander i norsk barnehage og skole

Hoftun, som er nyansatt daglig leder i Kompetansetorget og overtok ansvaret for Sikkerhetsrommet i oktober, forteller at han er glad for å være tilbake i Norge etter å ha sett hvordan barna overbeskyttes i USA. Han har til sammen bodd åtte år i USA og er ikke i tvil om at vi har en sunnere holdning til barns oppvekst her i Norge.

Han mener at barn bør få lov til å utfolde seg i fri lek og bryne seg på trær og stein. Til tross for at dette kan ende med skrubbsår og en sjelden gang i blant en brukket arm. Polstrer vi inn barna og deres omgivelser i alle slags sikkerhetsforanstaltninger lærer ikke barna selv å håndtere risiko og de blir også langt dårligere til å mestre sine fysiske omgivelser. Det er å gjøre dem en bjørnetjeneste. Når Hoftun likevel er så begeistret for Sikkerhetskortet og ønsker å få denne opplæringen ut i hver eneste barnehage i Norge, er det fordi han er opptatt av at de som har ansvaret for våre barn skal ha et bevisst forhold til risikostyring og sikkerhet.

- Det er flott og helt nødvending at alle barnehageansatte må gjennomføre førstehjelpskurs, for uhell vil skje, ja, det er faktisk helt greit at barn både får skrubbsår og kul i pannen. Desto viktigere er det at personalet i barnehagen har et bevisst forhold til å vurdere hvor grensene går mellom hva som er en akseptabel risiko og hva som ikke er det. Vi er jo for eksempel alle enige om at lekende barn ikke går godt sammen med biltrafikk eller kokende vann. Hadde vi polstret barn og barnehager i tre centimeter støtabsorberende materiale og avsondret dem helt fra omgivelsene hadde ikke denne vurderingsevnen vært så viktig, forklarer han.

 - Jeg synes det er leit at det ennå er mange barnehager i Norge som ikke har tatt Sikkerhetsrommet i bruk og min ambisjon er å gjøre noe med dette før vi opplever ulykker som ikke burde skjedd. For det er slike hendelser som kan føre til at Norge utvikler seg mot et amerikansk type samfunn der barna ikke lenger får lov til å utfolde seg på en naturlig og sunn måte. For ikke å snakke om den personlige tragedien som rammer de berørte, enten det er barna selv, foreldrene eller barnehagen, avslutter Hoftun.Ønsker du bedre sikkerhet i din barnehage?

29336 har pr 27.10.21 tatt sikkerhetskortet.

Se alle barnehager med Sikkerhetskortet

Problemer med utsending av genererte mail

Ny Samarbeidspartner: Ostrøm Ordner opp

Sommer 2020 og utsending av Sikkerhetskort

Våren 2019

Abonner på nyhetsbrev

Disse websidene benytter sessioncookies for brukerinnlogging. Du vil ikke kunne logge inn dersom sessioncookies er deaktivert. Les mer her


Laster